TEAM ROSÈN

Suck....

Kategori: Allmänt

Hej. Ingen uppdatering igår eller idag. Igår var jag ute i stallet istort sätt Hela dagen och hade även en massa annat  för mig..
Idag har jag inte mått nå vidare sedan lunch-tid, men tvingade kvar mig själv hela dagen i skolan. Och gick sedan hem och red, blev ju inte nå bättre och himla ont i magen gjorde det när jag red.. Så sedan 6tiden har jag legat i soffan och det har nu blivit bra, skönt!!
Ja, hörs förhoppningsvis i morgon..



Söndagens mysig vintertur! ♥

Jag kan inte sluta le!!

Kategori: Matilda Tävlar

Idag var det som sagt månadstävling där jag och Brisse var med och red en LA:P1´a.
Han var något fruktansvärt på tåna och jäkligt fin! Dock hade jag kunnat vara lite mer avslappnad när jag red programet.
I programet så fick jag några småmissar, men vet inte om jag riktigt kan kalla det missar heller, det var iallafall att varje gång jag passerade C så sprang han till, för han hörde nog något innifrån cafeterian..;) Men som sagt, småsaker!

 Kunde ha mer böjning och tvärning i några skolor, men stor skillnad på skolorna nu och när jag startade i oktober!
Som sagt vi gjorde en sjukt bra ritt och hade något så fruktansvärt kul! Vi belönades med fin fina 71% och med det fick vi även högsta poängen för dagen, dock red alla olika klasser men ingen mer än jag red LA:P1´an.. :´D
Detta ver något som jag verkligen behövde, en pigg och härlig häst även inne på banan.
Att känna att Allt slit har börjat gett resultat, visst det var klubbtävling, men det är ju nästan som en riktig tävling, nästan.
Säger bara, Så jäkla underbart, äntligen!!
Nu hoppas jag att vi kan behålla samma känsla och ridning till nästa helg! :)
(Bilder kommer sen!)

Blogg Tips

Kategori: Hästar

Här en en blogg ni kan kika in på, våran ungdomssektion, inte den bästa uppdateringen men vi kanske kommer igång lite bättre snart.. ;)

http://mirk.blogg.se/

Ojojoj...

Kategori: Allmänt

Gårdagen red jag som sagt Brisse uppför vita backen vilket gick helt okej, bra i vänster sidan men lite trassligare i höger men tillslut riktigt fin i galoppen. Dök ner i skolböckerna och sedan lite käk och så skulle jag och pappa jogga till moster och tbx, kunde jogga dit men inte tillbaka, fick istället gå fort, då min maga körde ihop sig.. :/

Idag så tog jag och Brisse och gick till paddocken, där underlaget var bra! Lite lätt pulsningsridning fick det bli idag. Tror att både jag och Brisse kände att vi behövde detta pass idag, att kunna ligga på en stor volt och överböja, rakrikta, felställa för att få oss så mjuka som möjligt. Jobbade mest i galoppen där jag satt och gjorde tempoväxlingar och volter i volten. Riktigt bra gick det och vi kom snabbt igenom. En pigg häst som var mycket nöjd, under och efter passet! :D
Sedan fixade jag lite i stallet, tackar mamma för hjälpen! Även här när jag red började magen onda igen.. Ingena aning om vad det är... :S

Imorgonbitti står klockan på halv 6 och jag går upp och gör stallet innan skolan, blir att fixa allt och sedan ta en skritt tur på Brisse. Duschning och fixning inför skolan och gå dit till halv 9, vid 11går jag hem och jag och mamma ska iväg på en liten "utflykt".. ;)

Ha det!"

Hoppas på att kunna få lite nya bilder till helgen, är klubbdressyr där vi ska vara med och Ninaträning! :)

Onsdag...

Kategori: Hästar

Brisse och jag red som sagt i Tunsta idag, till en början var han pigg och "stretig" och vägra lyssna på mig och sprang med huvudet högt.. Så vid Fabriken la jag mig på en åttvolt vid "lastplanen" och fick igenom honom i båda sidorna sedan fortsatte jag över rix70´n och vidare i skogen, i skogen gick det iallafall bra och vi gjorde det bästa utav situationen för helt bra blev han ju inte, kändes som att han inte riktigt var på något "jobb" humör idag.. Men han lyssnade iallafall jätte bra i galoppen och blev ganska så fin i traven oxå mot slutet.
Imorgon så blir det nog galoppjobb uppför vitabacken tror jag.. :)

ha det!

Knoppen och kroppen börjar prata med varandra!

Kategori: Allmänt

lååång skoldag idag, ända till tio i fyra.. :/ Men klarade iallafall mig igenom dagen, lite små seg, kom hem och ut i stallet, joggade B två vändor på hemmoran vilket gick riktigt bra, kroppen och knoppen börjar prata med varandra nu! ;)
Tack mamma som fixade resten i stallet!!

 

Allt har sin mening..

Kategori: Hästar

God kväll allesammans.
Träningen gick iallafall jätte bra, Brisse är så sjukt snäll och hoppar hur fel vi kommer och hur fel det än blir, idag hoppade vi i stort sätt stillastående någon gång.. ;)
Efter träningen och när jag hade tagit hand om B så gick jag in och värmde mig lite, käkade och åkte sedan och åkte lite skridskor, har ju ute idrott imorgon så tänkte att det kunde vara bra att stå på ett par skridskor innan.. ;)
Sitter nu och tittar på Wallander med familjen och ska fortsätta med det.
Ha det! :)

På ett tag..

Kategori: Hästar

Började morgonen med 8km på skidor, sedan mockning i stallet, ut till mormor och morfar å fika, hem fixa resten i stallet, Wilma red Mozart, och hela dagen varit barnvakt fram tills nu. Nu ska jag gå och ta fram någon outfit som jag ska ha ikväll och sedan se om vi kan plocka fram något spännande i stallet till Brisse oxå och sedan bege oss bort till ridhuset för den sista hoppeträningen på ett tag.  :)

Vad gör vi-Nu kör vi!

Kategori: Hästar

Gahhh, tanken att jag och Brisse om exakt 2veckor intar tävlingsbanan känns helt underbart kul! Min känsla är att säsongen 2012 kommer bli sjukt kul och vi kommer få uppleva mycket nytt och ha mega kul tillsammans! Hoppas att min känsla stämmer och jag är mer eller mindre jätte taggad! :D


Kallare och Kallare

Kategori: Allmänt

Brisse red jag på långsjövägen och kunde rida ända bort till vändplanen då dom tagit bort träden nu! :)
Gick väl helt okej tyckte jag, en stunden jätte bra och andra lite mindre bra. Att rida i -13-14 grader är ju inte jätte kul och mina ben och händer frös, för att inte tala om ansiktet!! Kom in från stallet vid halv 5-5tiden tror jag och har väl för någon timma sedan fått tillbaka värmen.. Det är kallt nu!!

Imorgon blir det upp tidigt, strax efter 7 ringer klockan, mamma mockar och fixar och jag tar en promenix med Brisse och strax efter 9 rullar bilen mot Bjurs för slalomåkning i några timmar, hemma måste vi vara vid halv 3 igen för att hinna duscha och fixa oss för att efter 3 åka upp till leksand för hockey, där även olivia hänger med! :)

Härligt vinterväder

Kategori: Allmänt

Åh vädret är bara för underbart, frost på träden, snö på backen och solen skiner och -9grader kallt, underbart! :)
Synd att vi inte har någon åker man kan rida på för då hade jag lungt ridit där och bett mamma fota lite, hade kunnat bli underbara bilder! Men istället går vi nog ut på en tur i skogen och vart har jag inte kommit fram till ännu, kom hem från skolan för cirkus 20minuter sedan och ska byta kläder och bege mig ut i  stallet nu, ha det! :)


Det liknar detta idag, lite mindre snö bara. ;)

Bristol Cream

Kategori: Hästar

Bristol är min 5:e egna häst som jag har än idag. Jag har i arpil 2012 haft honom i 3hela år, sjukt vad tiden går fort! Det har gått upp och ned för oss, jätte bra på träningar men inge vidare på tävlingar, men endå har vi gjort helt okej resultat.
Jag har verkligen lärt mig jätte mycket på Brisse och mycket mer finns nog att lära, nu under höst/vinern 2011/2012 har verkligen några stora knappar släppts och vi börjar förstå varandra.
Så nu är vi jätte förberedda på tävlingssäsongen 2012 och hoppas på att kunna ta klivet upp på nationell nivå igen. 


 
Tillsammans har vi startat på regional/nationell nivå i dressyren och jag har slagit procent rekord med honom i många klasser, ett par ritter över 70% har vi gjort, bla. LB:1 på 77%, LA:1 på 73% och Lag03 på 70%.
Vi har deltagit i klubbens DIV 1 lag och 2011 var vi med och tog DIV 1 laget till eliten, vi deltog även i elit laget 2011 vilket vi även kommer göra under 2012! :)
Jag hoppas på att kunna behålla Brisse i minst 1år till och vill gärna starta ponny-SM innan min ponnytid är över, den kommer ju inte tillbaka, så det skulle verkligen vara en dröm!!

   

♥Jag hoppas att vi kommer fortsätta att utvecklas och komma så slångt som möjligt tillsammans, vi två är ett♥

En helt okej Torsdag

Kategori: Allmänt

Årkade mig upp i morse, kvart över 6 ungefär, fixade mockning, hö vatten och kraft, och vid 8 som vanligt bege sig till skolan, ganska flummig förmiddag och en lite små seg eftermiddag i skolan.. Skyndade mig hem när jag slutade vid halv 4, och tog en 20minuters promenix med Brisse, och ja han tyckte det var kul att slänga runt matte på byn så det såg ut som att jag knappt hade någon kontroll alls, och broms vad är det? för här börjer vi bara på huvudet så vi kan fortsätta frammåt.. Härliga häst! ;)
Vid halv 5 åkte vi upp till leksand och tränade halv 6-halv 7 drygt!
Har käkat, gjort lite läxa och nu väntar paj i ugnen, ha det! :)

Dolce

Kategori: Hästar

Oj, ja här kan det nog bli mycket text.. ;)
Dolce fick jag hem när jag var nio år och Dolce var då 6år, snällaste 6åringen jag någonsin setat på!! Vi var och provred honom flera gånger då han stod i Falun, fick även träna för en hoppetränare som jag tränade för på den tiden.. Mamma frågade mig om jag vela ha honom, jag sa nej och mamma undrade varför för att allt verkade så bra. Jag vela inte ha honom för att han hade så lång man, men mamma sa att den gick att korta upp, jag underade då om han skulle vara fin i det och ja.... Men till slut blev det Dolce iallafall.



När jag fick hem honom kunde han i stort sätt bara grunderna och jag kunde inte speciellt mycket själv heller. Så under frya år kan man säga att vi tog ett stort kliv tillsammans.
Jag utbildade honom själv men även med hjälp av tränare. Jag fick nog min första dressyrplacering på honom, och varje gång han knoppas tänds det till i ögona på honom, han tycker det är sjukt kul att visa upp sig, han helt klart älskar det!
Ja ett par gånger har jag legat på backen, Ja på Dressyrtävling!! Som tur är aldrig på banan iallafall´, men  1 gång på framridningen när vi var i Fagersta och tävlade åkte jag av, men (hihi) vi gick in och vann klassen. moster och victoria var oxå med och det var vinter, så på ärovarvet klappade moster händerna ganska mycket, med tummvantar och Dolce körde någon brallserie men jag satt kvar!! ;)
Sista tävlingen gjorde jag på honom 2010, det blev lite strul med Brisse och det var div I den helgen så jag fick låna Dolce (då han redan flyttat hem till Victoria) och jag hade inte ridit honom på ett tag då.. Men ja, vi gick in och gjorde en kanon sista start tillsammans vilket jag sent kommer glömma, första klassen går vi in, han hoppar till för något på banan men jag lyckades hålla mig kvar, tur det, det regnade den dagen hade inte velat åka av i en lerpöl!!! Vi red iallafall LA:1 och gjorde ett kanon program, verkligen!! Vi såg på framridningen att jag skulle ha en chans att placera mig men inte så stor skillnad.. Detta blev resultatet i första klassen:

Andra klassen var Lag03, där han på fram ridningen reste sig rätt upp, man kan säga att han var redo att gå in på banan på engång, utan framridning, så satte mig och red ihop honom på en gång, när vi kom in på banan blev han tyvärr lite trött men vi gjorde vårat bästa och red på 68% och kom på en 2:a plats med 1poäng från segraren. (Hon som vann tävlade SM 2010..)

Jag och Dolce kom till en gräns där jag inte kunde lära honom mer och det var då jag fick hem Brisse för att kunna lära mig utav Brisse och lära Dolce, men jag tror det blev för mycket för mig då jag bara gick i 5-6 och sen började jag även bli för lång för Dolce.
Brukar kunna dag drömma ibland om hur långt vi kommit om jag inte blivit för lång..
Ögona blir lite blöta och jag små ryser lite när jag tänker tillbacka på tiden jag fick tillsammans med honom, han är en helt under häst!♥

♥Tack för en underbar tid Dolce, vi lärde oss av varandra!♥

   


Åhhh..

Kategori: Hästar

Halloj.
Brisse och jag red som sagt i tunsta idag vilket gick jätte bra, hade riktigt härlig power i traven men sisådär i galoppen, men traven var riktigt bra, tempoväxlingar var vad jag satt och lekte med. I slutet var han riktigt riktigt fin i en rund låg form!! :D
Sedan så var jag ute på en spring runda på 6-7km. Och sedan lite tyska plugg.
Ska nu fortsätta se på filmen jag påbörjat.. ;)

Ha det!

Rosa-Gull (Gullan)

Kategori: Hästar

Ja, min 3:e häst Rosa-Gull även kallad Gullan, ja en härlig symaskin tycker man nu i efterhand men kan inte påstå att jag tyckte det varje dag när jag hade henne.. Jag flög av hit och dit, varje hoppe träningen åkte jag i baken i stort sätt, 2-3ggr är rekordet att ramla av på EN lektion med henne!! ;)
Jag kan väl säga att hon lärde mig grunderna, och tur att jag var envis för annars hade jag nog gett upp för länge sedan, hade väl en hoppekarriär med henne men efter alla avslängningar blev det dressyr.. Vet att jag startade en dressyrtävling i ludvika och hade det j*vligt svårt att få till 3serpentinbågar,
(läser mamma detta vet jag att hon kommer få ett leende på läpparna;) så ni kan ju säkert lista ut att jag blev utesluten... ;P
 Fick även min första "riktiga" rosett med henne, en clear round (stavning?) i Falun var den första.
Minns även att jag kom 2:a i en stilhoppning med 1p från segraren här på hemmaplan. :)
Några utav mina kompisar red henne oxå, och tror många har roliga minnen utav henne, iallafall Elin och hennes lerpöl... haha ;)
Gullan var en B-ponny som Victoria tog över efter mig.. ;)


Här är Victoria och Gullan -06 tror jag det är ;)

Februari kommer bli grymt!!

Kategori: Övrigt

Åh vad jag längtar till Februari, något så fruktansvärt, ett gäng höjdpunkter den månaden!! :)

- Tävlingssäsången 2012 drar igång, åker till Högbo och startar första helgen i Februari

- Konfaläger, kul att träffa lite nytt folk

- Göteborg Horse Show med trevliga människor

- Brorsan fyller år, Tårta (Familjen har ett uppehåll från godis, chips, läsk osv.. men lite fusk på "högtider";)

L Ä N G T A R var ordet!


Google Bild



Träningen lyste upp vardagen

Kategori: Hästar

Efter en helt ok dag i skolan och ett hel grymt pass med Brisse så sammanfattar jag dagen som sjukt bra!

För Nina kändes Brisse pigg och fräsch och hade ett mycket fint flyt under hela passet. Till en början blev det att rida lös honom i båda sidorna, där jag gjorde volter, serpentiner och slutor i galopp och fick efter en stund igenom honom. Sedan blev det lite skritt och sedan travarbete, gjorde öppnor på medelinjen och det kändes fruktansvärt bra, raka, fina ja, helt enkelt perfekta!! :D Gjorde även några slutor efter långsidorna och sedan på diagonalerna där det blev lite trassligt åt ena hållet men fick igenom det. :)
Joggade av honom i en rund, låg fin form!! Sammanfattar passet som bra!! :D

Det var skönt att få ett sådant pass som var så bra idag, lyste verkligen upp vardagen då jag har varit lite smått "nere" nu under några få dagar, inte alls varit nöjd med min ridning, har varit sjukt trött så allt blivit fel..
På vägen hem kom jag och Brisse överens om att det får bli tunsta skogen imorgon, slutar ju skapligt tidigt så skyndar mig ut i stallet och ger mig ut innan det blir för mörkt.


Att tävlingssäsongen drar igång om någon vecka käns sjukt bra, så taggad! :)

Matilda (Mima)

Kategori: Hästar

Min andra häst jag fick var Mima, jag tror det var så att jag själv fick döpa henne och kunde istort sätt bara säga Matilda då, så Matilda blev det men sedan ett smeknamn som blev Mima. ;)
Ja vad finns att säga, nästan inget som jag själv kommer ihåg iallafall.. efter mig så tog Victoria över Mima tror jag iallafall! :)
Hon var en brun schettis :)

För fort, och sedan bakåt...

Kategori: Allmänt

Efter att det gått allt för fort i backarna, mer bakåt än framåt så lyckades jag och mamma  åka ca.5 km på skidor idag.. Kände mig som en riktig Amatör med stort A!! ;)
Brisse joggades lite lätt idag, vilket gick mycket bra, längtar till Nina imorgon efter några veckors uppehåll! :)
Nu blir det duschen och sedan sjunker man ner i soffan och hoppas på att Roffe tar hem jerringpriset. :)

"Hoppe-Träning"

Kategori: Hästar

Ja, nu har jag och Brisse varit iväg på hoppeträning, vilket gick väldigt bra måste jag säga, uppvärmningen bestod utav skolor, volter, rakriktning i galopp och ökningar/minskningar. Sedan fick vi hoppa över ett kryss lägga volt och hoppa över nästa, sedan blev det alla 3hinder och det sista högre än dom andra. Sedan var det att hoppa en serpentinbåge med 3bågar och ett hinder i varje båge, och sedan kringla vi och kroka runt hindren.. :)
Brisse skötte sig bra, men lite jobbigt att ta sig över dom höga kryssen då vi glömde farten i kurvan.. hehe ;)

Ha det! :)

Kommer nog bara att vara med på hoppeträningarna under vintern, då vi byter mycket galopp över hindren osv. och vill ju inte att han ska byta på dressyrbanan sen, men ja, vi får se hur det blir.. ;)

Helgen är över snart...

Kategori: Hästar

Halloj, badupdate eller vad säger ni? ;)
Men i helgen har vi i stort sätt inte gjort något, stod i kiosken på hockeyn igår, skogsstur med mamma, åkt 5km på skidor, och ska nu bege mig ut i stallet och sedan gå bort till klubben för markarbets-träning med Brisse! :)

Hoppas att jag kan köra igång med lite bättre uppdatering nu.. ;)

Isa

Kategori: Hästar

Isa var min första häst som jag fick vid 2års ålder. Ja vad ska jag säga, minns ju inte så mycket,var ju så liten..
Men en dag fick farfar och morfar lov att åka in till djursjukhuset, det var nämligen så att hon hade ett föl i magen vilket vi inte visste om, så vi red ju och så osv. med tanke på att vi inte visste något. Så på djursjukhuset fick dom lov att ta bort henne och fölet klarade tyvärr sig inte heller. (Vet inte om det var något annat med henne heller..)
Har ingen bild här på datorn på henne, men hon var en söt liten issabellfärgad schettis. ;)

Fast and furious

Kategori: Allmänt

Åhh, movie time som rubriken lyder så är det fast and furious som går påTv´n, skaplig film!! :D
(Brisse fick vilo dag idag)

Alla Hästar..

Kategori: Hästar

Tänkte nu varje kväll fixa iordning ett tidsinställt inlägg om alla hästar jag haft, vad jag gjorde med dom osv. som ramlar in under dagen när jag är i skolan och inte har tillgång till dator..
Tänkte att jag börjar med ett inlägg ikväll som ramlar in här imorgon! :)
Vad tycks?? :)

God Morgon

Kategori: Allmänt

God morgan allihopa, för kanske 50minuter sedan kom jag upp och har fixat mig för skolan, ska strax gå vidare till skolan, låååång dag idag, halv 4 slutar vi.. :/
När jag kommer hem blir det stallet och Brisse får nog en liten skritt tur då han blir skodd idag, så får skyna mig mega mycket i stallet för halv 5 åker vi till leksand å tränar.

Ha det!

Bus....

Kategori: Allmänt

Halloj!
Skolan började igår och har inte hänt mycket, började med seriösa lektioner på en gång, så skönt att vi började på en tisdag och fick sluta strax efter 2!!

Idag så red jag Brisse i tunsta, svårt att förklara hur han var.. När vi kommit en bit in i skogen så var det några som skulle sätta upp något "rådjursmatställe" eller vad man ska kalla det, och det skramla och lät å så, så när vi kanske var 30m ifrån dom så fick Brisse syn och hörde dom, så det tog säkert 10-15minuter innan vi kom förbi dom, då Brisse total vägra och tyckte det var Mega läskigt, så han hoppa åt sidorna, sprang i sidled, sprang, små bockningar och stegringar allt för att komma där ifrån, sedan tror jag han fick syn på något bakom sig så han var så ialla tvungen att gå frammåt, så till slut kom vi förbi, och då satt jag på en mycket mycket mycket spänd häst! Så resten utav turen blev det att fokusera på att få han å slappna av vilket jag fick igenom efter ett tag. ;)
Sedan fixade jag i stallet och in å käka, sedan bort till klubben där jag red Dolce, han kändes mjuk och fin, gjorde volter, skolor, skänkelvikningar, serpentiner, övergångar, ökningar och avslutade honom i en låg rund form!
Följde sedan med Victoria hem och var där ett tag bytte sedan lite kläder och sprang hem, duschning och ut till mormor och morfar för att hämta brosan som kollat på hockey!

Ha det!


Läderridstövlar säljes (Sänkt Pris!!)

Kategori: Övrigt

Läderridstövlar Säljes
Supreme High Rider, Regular
Storlek 40, vidd ca. 36cm, Höjd utsida ca 54cm
Använda ca. 40ggr, mycket välvårdade
Pris: 2.900:-  2.200:-
(Nypris: 3.800:-)

3:e gången gillt?

Kategori: Hästar

Halloj på er, som ni kanske märkt så har jag inte riktigt hunnit med bloggen.. Men nu kör vi igen! ;)

Brisse red jag 30minuter i ridhuset idag, gick jätte bra, mjuk, fin, pigg och svarade bra för skänkeln! Gjorde serpentiner, tempoväxlingar, skolor, volter och övergångar öppnorna kändes riktigt bra!!
Nu ska jag gå hårifrån, byta om och knyta på löparskona och ta en sväng..

Ha det!! :)

Mindre än 1månad till start!!! :D

Dåligt Dåligt!!

Kategori: Allmänt

Nu har det inte varit så mycket igång här.. Anledningen till att jag varit borta och lika dåligt kommer det vara under dagen.. ;)

Ha det!

Letar galet!!

Kategori: Allmänt

Hej, leter som en galning efter stor häst, är verkligen superduper sugen på en till häst! Tittar på både, dressyr och hoppehästar, för vill ha en storhäst som jag även kan hoppa lite med! ;)
har ju hittat en skit snygg hingst som råkade stå i polen, och ja ganska billig (*host*), pappa sa ju att han skulle köpa den så då har jag väl fått en?? haha ;P

Mitt ben är inplåstrat i linimentplåster, och ingen promenix eller något blir det idag heller utan benet får vila idag, istället åkte vi ut till mormor och morfar å åkte skoter, haha det blev lite show!! ;)

Ha det!!

Hoppekarriär??......

Mitt 2011 del 2

Kategori: Allmänt

Juni: (Glömde skriva detta på förra inlägget om 2011) Vann skol-DM på 77%


Juli:  Tror vi var på läger i Malung, gick sjukt bra!!


Augusti: Även här läger i Malung, gick sjukt bra!!


September:  Första omgången av eliten gick, kanon på framridningen, sisådär på banan. Laget kom på en 4:e plats


Oktober: Eliten fortsatte och vi lyckades hålla oss kvar, även fast det inte gick nå vidare för någon.. Vi avslutade säsongen men en skaplig ritt!! 

November: Äntligen fylle jag oxå 14, Och det börja gå riktigt bra för mig och Brisse, var bla. i Malung och tränade, även fast de var november så var vi ute!!

 
December: Fortsatte att gå sjukt bra för mig och Brisse, började känna att allt slit börjat gett resultat! Det blev även jul och ja en fin prestent från Nicklas.... Och så blev det nyår oxå!

Sakta men säkert tar jag mig fram...

Kategori: Hästar

Imorse var jag och Brisse ute på en skaplig tur i det mysiga vintervädret, sisådär lagomt kallt, sol och snö, dock hade jag kunnat önskat mer snö så vi fick pulsa lite.. ;) Men det var iallafall jätte mysigt!!
Blev väldigt mycket galopp och tempoväxlingar var vad jag gjorde, och han svarade verkligen jätte bra, även idag pigg och fräsch!
Ska strax käka lite lunch och sedan går jag kanske ut på en promenad, efter slalomen har jag haft mega ont i vaderna, speciellt den ena, så när jag går gör det skit ont, så sakta men säkert tar jag mig fram... :/

Ha de!

Bild från strömsholm -08

Mitt 2011 del 1

Kategori: Allmänt

Januari: Brisse under igång sättning efter skadan, tror jag fick börja galoppera.. Finns inte så mycket att säga om dom första månaderna..



Februari: Årsmöte, fick KM-guld och klubbchampionatet för 2010



Mars: Jag och Brisse gjorde årets första start, gick skapligt bra, jätte bra på fram ridningen! Debuterade även på nationella banan.


April: Åkte på ett nationellt meeting, fick med oss ett SM-kval hem! Brisse var riktigt pigg sista dagen!!


Maj: Vi var med i DIV I laget, red på över 70% i lag03, och var med och tog DIV I laget till eliten


Juni: Startade nationellt meeting i Vansbro, där jag kände att jag skulle ta klivet ner till regionalt igen.. Sommarlov!

2011´s Failbild

Kategori: Hästar

Haha, här kommer 2011´s failbild, en snygg rump bild från hoppningen;)


Haha, snyggt? ;)

Julklappshoppning 2011

Kategori: Hästar












Haha, vad tycker ni om våran "fina" hoppteknik, hindren är inte höga men han hoppar som om dom vore 1m på vissa! ;)

Kvalitén är inte den bästa, då det var lite fel inställning och det var inne som ni ser.

Underbart

Kategori: Hästar

Har nu på morgonen varit ute på en härlig tur med Victoria, det blev ett par vändor upp för vita backen och vända, vi båda hade ganska pigga hästar, Brisse kändes riktigt fin och fräsch!! :D
Allt i stallet är nu klart och vad dagen nu bjuder på, är bla. att Wilma kommer hit några timmar sedan så kanske jag och mamma åker och tränar ikväll! ;)

Tänkte nu ladda upp bilderna och ställa iordning några inlägg som ramlar in under dagen, håll utkik! ;)

God Kväll

Kategori: Allmänt

God kväll allesammans, tittar just nu på film och innan jag slängde mig i soffan så var jag och mamma ut och kollade långsjövägen och vita backen om hur underlaget verkade vara, och det såg hur fint ut som hellst! Men på långsjövägen så kom vi inte långt, dom har inte hunnit röja undan efter stomen.. Så imorgon blir det vita backen med Victoria! :)

Ha det!

Haha! ;P
(Ska ladda upp bilderna från julklappshoppningen så ni får se.. ;)

FULL FART!!

Kategori: Hästar

Med inte så många timmars sömn inatt lyckades jag ändå gå upp vid 8, vi skulle åka strax efter 9 så jag skippade att mocka på morgonen. Så dagen började i backen, mellan 10-13 ungefär, dock var bara halva backen öppen, men hade ju varit kul om hela var de, men kul att få åka igen, typ 1år sedan sist.. ;)

När vi kom hem slängde jag i mig lite mat och gick sedan ut i stallet, fixade Brisse och gav oss mot klubben, blev överlycklig när jag såg att det var mörkt i ridhuset och ingen var där, så musiken fick rulla och Brisse lika så, joggade först igång honom några minuter, kort skritt och sedan satte jag igång i galopp, först galopperade jag 4varv åt vänster och sen likadant åt höger, skrittade sedan ett varv och gjorde samma sak 2-3ggr, konditionen är något jag måste arbeta upp här under vintern då vi aldrig kommit dit vi var i konditionsvägen innan hans skada, mitt fel!! Går tyvärr inte ut på så mycket mega långturer nu, har varit riktigt dåligt med det, så nu börjar vi igen tycker jag! ;) Men tillbaka till passet så gick det riktigt bra, när jag galopperat klart så joggade jag av honom med ett bra tramp och en fin låg, rund form!  Tackar min "hästskötare" som fixade allt annat i stallet, haha ;)

När jag kom in så slängde jag mig i duschen och sedan upp till Leksand för att kolla på brosans tränings-match, kom hem för 40minuter sedan kanske.
Ha en bra onsdagskväll! :)


Tävlingstaggad!!!

00:00

Kategori: Allmänt

God kväll allesammans!
Dagen har rullat på från 8 imorse, började med en skogstur med Victoria, vi kan sumera dagens pass ganska kort, en vild och galen Brisse, och en skapligt cool Dolce.  Två varv runt galopp rundan blev det, Brisse blev verkligen rädd för allt och allt var mega läskigt, snön, träd, Dolce & Victoria och alla ljud han kunde höra, till och med vinden ibland!! Bus häst, men vad härligt det är! :D
Tyvärr är underlaget inte det bästa i skogen och jag har en häst som verkligen skulle behöva bli av med lite energi, så behöver ut och låta honom galoppa av sig, men tyvärr så erbjuder inte underlaget det.. :/
Så jag får ta och gå till ridhuset imorgon och rulla i galopp där inne..

När stallet var klar vid 11 så gick jag in och bytte om, sedan kom Ellen och vi spenderade dagen tillsammans, och vid halv 8 åkte hon hem, skönt att prata om allt mellan himmel och jord, skratt och allmänt flumm.. Haha ;)

Klockan ringer väl vid 8 tiden imorgon tror jag, blir upp och mocka och sedan en sväng till slalombacken blir inte där så jätte länge då dom bara öppnat halva backen ännu (vad vi tror/hört) så när vi kommer hem blir det stallet och ridningen. :)
Nu sätter jag mig i soffan en stund och tittar på hockey med pappa och Milton, tydligen ska det vara hockey på Tv´n för att få sällskap på kvällarna.... ;)

KUL VÄDER....

Kategori: Allmänt

Det är ju ett underbart lov väder, eller vad säger ni? Kommer snö som dagen efter smälter bort/regnar bort, går man utanför dörren blir man i stort sätt plask blöt.. Suck!

På morgonen idag så gjorde jag iallafall stallet, gick sedan ut och sprang i skogen, piss blöt när man kom hem! Sedan la vi oss i soffan och titta på film, väntar nu på att manten ska bli klar så jag kan käka och sedan gå ut på en promenad med Brisse.


1/1-2012

Kategori: Allmänt

Första inlägget på 2012 här då.
Allt i stallet fixade jag nu på morgonen, kom upp vid halv 10 och begav mig då ut i stallet, Brisse skrittade jag bara en sväng på idag i det busiga vädret, det Snöar! :D
Vad som händer nu är inte riktigt planerat, ja vi får se vad dagen bjuder på! ;)

Ha det bra!