TEAM ROSÈN

Svårt!!

Kategori: Allmänt

Hej, ett par dagar spenderade i göteborg, hittade grejer på mässan samt på Ullared. Det blev bla. 2par ridbyxor, tröjor, träns, pannband, schabrak, spö och strumpor och pengar har jag kvar, tackar för det!! ;)

I söndags satte jag mig själv i en jätte svår sits, ett beslut som måste fattas, och vad jag vill vet jag inte, vad blir bäst, vad blir fel, vad blir rätt? Och jag kan inget annat än att säga, Detta Är Jätte Jobbigt!! 

Något annat jag kan säga är att när vi får påsklov kommer det troligtvis en häst hem till mig om allt går som det ska, spännande!! 
Har även beslutat att jag tar en blogg-paus nu, finns inget att skriva och så. Så en lång paus och så kör jag igång igen när jag känner mig "redo" igen! ;) 

 

Att göra listan..

Kategori: Allmänt

Det finns en hel del anledningar till att jag inte uppdaterat, har bla. inte känts helt rätt..
bla. så fick jag i helgen ett "besked" som var/Är väldigt jobbigt att förstå och acceptera det..


Kom för cirkus 30minuter sedan hem från skolan, ska dra på mig sköna kläder och bege mig ut i stallet och ta en barbacka tur på Brisse i det mysiga vädret! :)
Förövrigt att stallet ska fixas så känns det som att jag har världens längsta "att göra lista" att fixa idag... Vi får väl se hur mycket jag hinner med, eller ja Allt måste hinnas med!! ;)

Nu.. Stallet! :)

:)

Kategori: Allmänt

Hallojsan!
Vid 6imorse försökte jag kliva upp ur sängen men det tog emot en hel del, tanken att jag kunnat sova minst 1timme till kändes behövligt, men som sagt allt för hästarna! ;) Så kom iallafall upp och mockade med tanke på att jag lyckats ha sönder 2grepar på två dagar så fick vi låna mosters grep i går kväll så passade på att gå upp och mocka medans vi hade den kvar här.. ;)
Sedan dusching och skolan.

Efter skolan blev det jogg pass på båda pollarna vilket gick jätte bra med Brisse, pigg och busig men lyssnade bra! Med den andre blev det kort jogg pass och bara checka det vi gjorde för Nina igår, det var skillnad på häst från igår och idag, mer mjuk och rörlig idag!!! :)

När stallet var klart så gick jag in och lagade lite mat, har nu då gjort min HKK läxa. Och nu sitter jag i soffan vilket jag knappt gjort nu i två kvällar, rekord?? ;) Och snart blir det en sväng in i duschen och sedan soova!! :)

Ha det!

abc??

Kategori: Hästar

Go Kväll!
Eftermiddagen/Kvällen har spenderats i ridhuset samt i stallet.
Började med att rida Brisse kvart i 4 för Nina. Det gick verkligen jätte bra. Gjorde inte så mycket rörelser eller liknande utan det var mest lösgörande och att han skulle svara för skänkeln.
Mot slutat hade han ett riktigt härligt tryck och en grymt fin form. Även jag satt bra och var avslappnad då.

Nu till helgen blir det att arbete med mera rörelser, programridning osv. när vi kommer till Malung! :)
När jag kom hem med Brisse så fixade jag och mamma stallet, vid halv 6 kom jag in och pluggade i cirkus ½timme, sedan ut i stallet igen och fixa häst nr 2.
 Med han gick det oxå bra, med tanke på att han vilat ett tag och är lite små stel så blev det även här mycket mycket lösgörande arbete och vi fick verkligen igeom det mot slutet!

Någon som kan gissa vem häst nr 2 är?? ;D



Jag, Brisse och så får Emma oxå vara med på bild! ;)

♥Alla Hjärtans Dag♥

Kategori: Allmänt

Glad Alla Hjärtans Dag, eller vad är det man säger? ;)

♥Vill bara tacka alla i min omgivning, mamma, pappa, bror, släkt, vänner, tränare, ja mitt Team med andra ord.
Jätte tacksam för alla dagar ni ställer upp i vått och torrt, står ut med mig även fast jag har dåligt humör eller en vinnarskalle vissa dagar, hehe;). Vil bara säga att ni betyder enormt!! ♥


For Sale!

Kategori: Övrigt

Är DU intresserad av en fin tävlingskavaj, fina läderridstövlar  så har jag att sälja.
Bilder finns, så är du intresserad så hör av dig! :)


Googel-Bild

Tempo var vad det hette..

Kategori: Allmänt

Halloj! Fullt upp från tidig morgon till sen kväll!!
Klockan ringde 05.15 imorse så att jag skulle hinna ut och springa då jag inte skulle hunnit/fått nu på kvällen. Så blev en kort springtur i morse, sedan fixade jag stallet på 1timme ungefär, sedan besöktes duschen och fixa sig och sedan vidare till skolan, där dagen rullade på, segaste dagen på hela veckan, Måndag!!
När jag sluta, tio i 4 så hämta mamma upp mig och vi drog mot Borlänge där jag fick min rygg tillrättad, och ja det fanns lite att fixa... ;)
Sedan han jag och mamma springa in i en affär en snabbis sedan fort hem, fixa lite saker och sedan bort till klubben för styrelsemöte, vid halv 9 ungefär kom vi därifrån och sedan dess har jag pluggat lite idrott.
Nu ska jag gå upp mot sängen, faktiskt jag läntar till sängen och få sova!! :S

Imorgon är det iallafall Nina träning och jag är taggad till 1000! Om det blir 1 eller 2 hästar vet jag ännu inte, men troligtvis bara Brisse. :)
Ha det!

Lite dålig bildkvalité

Full Rulle

Kategori: Allmänt

Kan tänkas att det blir lite svårt att uppdatera idag, så ställde då iordning några tidsinställd igår kväll..
Klockan ringde vid 06 och jag var upp och fixa stallet, vila blir det för hästarna idag.
Så fort jag slutar skolan, alltså strax före 4, så kommer mamma och hämtar upp mig och vi drar till borlänge och jag ska få min rygg tillfixad...
Sedan åker vi hem, hemma runt 6tiden kanske, blir då styrelsemöte största delen av kvällen, När det är slut är det att fixa ev. plugg/läxor om det inte hunnits med innan och sedan är det nog dags att krypa till kojs..

Så ja, såhär kommer troligtvis dagen se ut om allt går som planerat. Full rulle!

(datorn kronglar så inge bild..)

Myyyyys!

Kategori: Hästar

Båda hästarna och stallet var klart före 11, sedan blev det en promenad på sjön över 1timme.
 Nu blir det nog lite lunch och sedan kanske åka lite skidor..
Och sedan Mirk möte ikväll då.
Det är världens goaste vinter väder ute, med Brisse joggade jag upp till mästerberget och han var hur pigg och fjantig som helst. Men han hade ett bra tempo och ett bra sug i handen, en underbar tur blev det! Mamma mötte upp mig med häst nr. 2 där jag joggade på hemmoran och vände, och körde lite övergångar och tempoväxlingar.

Ha det!

Planerna..

Kategori: Allmänt

Imorgon har jag inte sådär jätte mycket inplanerat, 2 hästar ska ridas och fixas, mirk-möte på kvällen, ska även försöka ta mig ut och springa eller åka skidor, vad det blir vet jag inte men något blir det för här ska nu tränas!!
Ska även förbi clas och fixa grejerna som jag skulle fixat idag..
Nu ska jag gå tillbaka till soffan och fortsätta titta på film.

Ha en fortsatt bra lördag! :)

Malung nästa helg!!

Har jag fått något nytt??

Kategori: Övrigt

Hej.
På eftermiddagen så var vi ute hos mormor och morfar å åkte lite skoter, skit kul! :D
Sedan så var jag och mamma iväg och hämta en häst, så äntligen har jag två hästar! Hmm, vad kan det vara? ;)
Fixade lite i stallet och sedan gick jag in och gjorde ett nytt försök till att baka till Mirk mötet.. Försökte baka lite tidigare idag men misslyckades totalt, det hele slutade i garv hos dom andra och jag ner-gleggad i smet!! Men lyckades nu iallafall att baka 2 nandra kakor, hoppas att dom smakar okej oxå... ;)


Ny start?

Kategori: Allmänt

God morgon, kom upp för 40minuter sen ungefär, har käkat lite frukost samtidigt som jag kikat runt här på lite bloggar och haft musik i bakgrunden. Ska strax dra på mig stallskläderna och bege mig ut i stallet och fixa, sedan får det bli en tur på Brisse till vitabacken kan jag tänka mig. :)

Någon gång efter lunch kommer troligtvis kusinvittamin hit och vi ska baka och fixa inför MIRK mötet imorgon kväll. Går kanske till clas en sväng och fixar lite saker oxå..  Blir nog en skapligt skön lördag!  

Ni kanske mins mitt och mammas lilla äventyr vi gjorde här för någon vecka sedan, ja ni kanske får höra mer om det frammåt sommaren...... Hm, vad kan det vara?? ;P

Ska försöka fixa nytt här på bloggen så det blir lite vårigt och somrigt så tar vi det som en ny start!
Är det något speciellt ni vill läsa om?? :)

Ojojoj..

Kategori: Allmänt

Ojoj vad mycket som har hänt sedan jag skrev här sist, tävling, ordförande, konfaläger och hästar.
 Så förbered er på långt inlägg ;)

I fredags så spenderade jag mer än 6timmar i stallet, ridning +det vardagliga fixades på ca. 2timmar då jag och Brisse bara var ute och skritta. Och alla andra timmar gick åt till att fixa inför tävlingen, putsa, putsa, putsa och putsa!!
I Lördags kom vi iväg och gjorde endast 1start pga. kylan, startade då LA:P1´an och startade vid 16tiden. När vi tog ut han var han så himla pigg så han knappt kunde skritta. När vi kom in i ridhuset så dog han tyvärr lite pga. värmen.. Men vi gjorde iallafall en helt okej ritt där jag kunde påverka honom lite och han dog inte helt, men samtidigt så kan jag inte säga om jag är nöjd eller inte.. Vi skrapade iallafall ihop 64% och klarade iallafall kvalgränsen. Har även funderat lite över lördagens-start och kommit fram till en hel del possitivt. För tänk om jag hade fått lika fina % som på måndastävlingen, vilken press hade jag inte satt på mig då under resten utav tävlingssäsongen.. Så det var väl ändå en ganska så bra start på säsongen.. :)




På söndagen var det ridning, packning och årsmöte och sedan stack jag iväg vid 5tiden.
Kl15.00 i söndags var jag på hotellet för MIRK årsmöte där jag faktiskt blev ordförande under detta år.:)
 Och sedan kl16 var det stora mötet där jag endast var med ca.30 minuter.. Så Wilma fick gå upp och ta emot mina priser, championatstäcke, KM-medalj och blommor. :)
Sedan tog jag och ett gäng ur min klass tåget upp till rättvik där vi spenderade 2dygn tillsammans, konfaläger. Första kvällen vart lite kaotiskt och måndagen så sjukt seg, måndagskvällen blev däremot lite bättre men lite små sen kanske och lite tidig morgon.. ;) Och sen på tisdagen efter lunch så blev det hemfärd.
Hade väl trott att det skulle vara roligare att åka iväg men men..

Brorsan fyllde år igår så blev lite kalajs efter att jag fixat stallet, under och efter kalaset var jag helt död! Tidig kväll i sängen blev det!
Idag så blev det skolan, ja klassen var konstigt nog ganska lugn... ;P Och efter skolan, stallet, blev en tur till tunstaskogen och mot slutet hade jag en WOW känsla! Sedan så har det blivit lite pluggning och nu sitter jag här, ska strax byta om och sedan gå ut å springa eller något liknande.. ;)

Ha det bra! :D

Just nu..

Kategori: Allmänt

...ska strax gå ut och ge hästarna lite kvällshö, sedan ta en varm och skön dusch och efter det ska jag värma mig en varm kopp oboy(stavning?), ja det låter gött!! :)

Igår efterskolan var det konfa träff, fick sluta tidigare så kom hem strax efter 5, mamma fixade allt i stallet och fick även äran att ta en tur på Brisse!! Så när jag kom hem så dök jag ner i skolböckerna och satt i över 2timmar och gjorde massvis med skolarbeten..
Idag efter jag fixat och ridit i stallet så blev det lite matte där jag ligger sjukt mycket efter känns det som, har även kommit fram till att mattematik  Inte min grej!! :s

Brisse och jag tog idag ett pass i ridhuset. till en början fick jag rida med spö och säga till han några gånger men kunde släppa det lika fort igen. Och den där högersidan fick vi jobba med och fick mot slutet igenom den. Gjorde iallafall skolor, skänkelvikningar, volter, förvändgalopp, övergångar och ökningar. Och han avslutades i en riktigt fin låg form!!

Har även massvis med goa bilder att bjuda er på, bla. från månadsdressyren och våran mysiga ridtur på söndagen! :)
Hoppas nu på att vädret kan bli lite bättre, framförallt varmare så jag kan åka och starta på lördag!!