TEAM ROSÈN

HÖST TRÖTT?

Kategori: Allmänt

Hur slut får man blir? Gick i säng vid 00 igår kväll och vaknade kvart över 8, och kunde inte somna om även fast jag var hur trött som helst..  Har i stort sätt deckat hela dagen idag, pallrade mig ut i stallet och mockade i morse, slängde mig och soffan och slog på en film, sedan ut och rida Brisse när hovis var klar, vilket gick helt okej, blev bara mästerberget å vända då jag inte årkade något mer.
Följde med mamma upp till Leksand och hämtade milton, är just nu hos mormor och morfar och har käkat och kikar på hockey, fast nu besöker jag kära datorn!! ;)

Min fina katt hoppade nyss in genom fönstret så myser med henne och kikar runt här :)
Glad att det är lov och ska försöka vila ut sig... På onsdag blir det å bada hela dagen lång i Borlänge, på torsdag blir det kanske att äta tårta, och på lördag spökvandring, så för er som inte har något för er vid 19 tiden på lördag, kom och blir skrämmda vet ja!! :D


HOPPNING

Kategori: Hästar

Idag var jag och Brisse med på MIRK´s hoppetävlingar, haha 20cm hoppade vi.
Vi gjorde en felfri ritt och tiden har jag ingen koll på, och med det en rosefett. När vi kom i mål så blev han ju "rädd" för aplåderna. Haha prinsen min, pris för bästa utklädnad fick vi oxå! 



Wilma som Pippi


Jag och min snygging


Jag, Victoria, Wilma

Har flera bilder som ni får senare :D
Men visst var vi snygga??

LÖRDAG♥

Kategori: Hästar

Wilma väckte hela familjen vid åtta. Trött.se när man kom upp men gick iallafall såsmåning om ut i stallet, blev en lång skrittrunda i skogen på 2timmar med en fika paus i skogen, ni kan få se några bilder sen! :D
Sedan fixade vi i stallet och ska strax dra till Hedemora för Milton´s match, blir stopp i Borlänge och köpa godis! Mums! :)

Var förresten igår på spinning med mamma, tydligen har man inget bättre för sig en fredag kväll så man drar å tränar istället! ;P

GRISTRÖTT

Kategori: Allmänt

Gristrött är jag och hälsar snart på sängen.
Imorgon blir det upp och skritta en långtur på Brisse, sedan följer jag nog med till Hedemora när Milton ska spela match.

Ja, ha det så kanske vi hörs imorgon! :)


Sommar ljuva sommar♥

1VECKAS LOV ♥

Kategori: Hästar

Trött imorse när klockan ringde, kom tillslut upp och gick såsmåning om ut i stallet, mockade först och gjorde sedan iordning Brisse för att det skulle hinna ljusna lite tills vi skulle ut, hade ingen lust att rida i mörker!
Joggade Brisse på hemmoran, pigg och busig häst som var på redan från första travsteget, det var bara att hålla i sig och hoppas på att man satt kvar!! ;)
Sedan duschning och skolan, lung skön dag i skolan fick betyg på en bild grej där jag fick B, och ja bild är ju inte min starka sida så ja ett B helt okej!! :)
Slutade vid halv 2 och nu väntar 1veckas lov, så underbart grymt skönt!! :D

Nu händer inget här hemma, kanske blir upp å träna ikväll årkar egentligen inte men vi får vela se..
ha det

HÖSTLOV VÄNTAR

Kategori: Hästar

Jag och Victoria arbetade idag hästarna upp till mästerberget å vända. Vilket gick bra för min del, ganska pigg häst som först blev rädd för inget och sedan för en människa.. Men han svarade iallafall för skänkeln och var skapligt på.
När stallet var klart så skynade jag mig in och bytte kläder och sedan körde mamma upp mig och Wilma till hockeyplan där jag var med pappa och milton på en "föreläsning". Kanske inte så jätte givande utan det mesta hade jag redan hört från alla andra jag varit på. Men men, det är alltid bra och man hör alltid något nytt. :)

Imorgon är det sovmorgon då jag går upp och rider och går på höstlov halv 2!! :)



Bjuder på lite bilder från tävlingen i Sunne & träningen i Malung i inläggen! :)

HAPPY BIRTHDAY

Kategori: Allmänt

En torsdag som jag i vanliga fall slutar vid halv 4 som helt plötslig blev kvart över 1!! Skönt.
Dagen gick iallafall fort, skräma alla ungar och vissa blev knappt skrämda och vissa lite för mycket kanske.. ;)
Tyvärr glömde vi ta kort innan vi tvätta bort sminket.. Men ja snygga var vi eller? ;P
Skönt att ha sovmorgon i morgon och har 3lektioner, oseriösa och sedan går man på höstlov vid halv 2!! Gryymt!
Denna skolvecka har varit grymmare än grymmast i betyg väg, började med att få 2st A´n på Svenskan i måndags, sedan ett E i kompleteringen av matten och ett D i kompleteringen till NO´n och sedan ett C eller B på min slöjd grej. Vilket var behövligt för att orka jobba vidare!

Igår var ju även jag och Brisse å hoppa i ridhuset vilket var skit kul! Hoppade inte högt men vi tog oss då över, tog blandannat ner plast lillamuren som är typ 20-30cm och kom över (men den var mega läskig första gången!) :) Så på söndag blir vi med på Halloween hoppningen i klubben och hoppar 20cm... Hehe!
Nu ska jag gå ut i stallet mocka och fixa innan Victoria kommer hem hit och vi beger oss ut på en tur.

Ha det!

ONSDAG MORGON

Kategori: Hästar

God Morgon, imorse fick jag lov att gå upp vid 7 när jag egentligen brukar gå upp halv 8.. SNARK!!
Onsdag idag vilket innebär skapligt kort dag, blir ridhuset med Brisse efter skolan med lite hoppning då vi ska vara med på halloweenhoppningen på klubben till helgen! ;)
Mozart ska springas med på barnlektionerna och sedan ska det fixas lite grejor inför Happy Birthday oxå.

Ha det!

inte bästa bilden..

JAG

Kategori: Allmänt

Hej.
Jag heter som sagt Matilda och kommer nu driva bloggen och ibland få hjälp av min kusin Victoria.
Jag har hållt på med hästar istort sätt hela mitt liv och haft egen häst hela tiden vilket har varit guldvärt med egen häst, hästarna är mitt liv och all fritid spenderar jag i stallet.
Jag har idag D-ponnyn Bristol Cream och hittils har vi haft 2riktigt kämpiga år med blod svett och tårar i mängder, men nu är vi påväg uppåt och träningarna går mer än klockrent!!
Iår gjorde jag debut på den nationella tävlingsbanan men tog klivet ner till regionalt igen då det inte kändes bra. Jag hoppas på till nästa år att kunna ta stiget upp igen och vara kvar där.

Jag deltog även i klubbens DIV I lag där vi vann och gick då upp i elitserien där vi oxå deltog och kvar i eliten är vi även 2012 där vi kommer delta.

Tänkte skriva ihop ett inlägg med hästarna jag haft osv.
Kom gärna med förslag vad jag kan skriva om!! :D

NU ÄR DET SÅHÄRA

Kategori: Övrigt

att jag kommer ta över Team Rosén bloggen och istortsätt så kommer endast jag blogga på den, victoria kommer nog att hjälpa mig ibland, som när jag är borta och utan dator eller så för att hålla igång bloggen.
Jag vet att jag byter bloggar ganska ofta och hittar inget "lätt" namn..
Men jag hoppas att ni kommer fortsätta följa mig på Team Rosén ändå!

Förhoppningsvis ses vi här!! :D



Ny header kommer snart!

FINALEN I ELITEN, ETT BRA AVSULT FÖR SÄSONGEN

Kategori: Matilda Tävlar

Tävling i Högbo i söndags, gick bra, vi startade bara själva lagklassen som var FEI induviduella program.
Vi åkte vid 9 på morgonen och plockade upp Emma efter vägen (lagledaren), vi var framme strax före 11 och hann se ett dalaekipage i första klassen.

Brisse tog vi ut mellan halv 12-12 och jag satte mig upp vid 10-5 i 12, skrittade fram och joggade sedan fram honom, han kändes fin och lyssnade bra för skänkeln. Skrittade lite och red sedan ihop honom. Där han kändes kanon fin!! Fick med mig lite tryck in på banan och gjorde tyvärr en grov miss i första slutan som drog ner, fick 4, 4, 3 och det var ju inge vidare att det var koffesient på det vilket drar ner mega mycket på slutresultaten..
Slutade iallafall på 61,..% och kom ganska precis i mitten av klassen.
 
Jag red på 61, Maja red på 62%, Mikaela på 61% och Elin på 53%
Och laget slutade på en fin fin 5:e plats 184,649% vilket betyder att (jag tror) vi totalt slutade på en 5:e plats i hela serien och betyder att vi stannar kvar i eliten till 2012 vilket är sjukt kul! :D

Tack för ett roligt tävlingsår med både framgångar & morgångar och vi hoppas på ett roligare år nästa år! :D


Tyvärr inga bilder så ni får denna bild igen!

Resultat: http://online.equipe.com/sv/competitions/3192

Ur tidningen: http://dalademokraten.se/Sport/Hastsport/Insjon-blir-kvar-i-elit--dressyren/

/Matilda & Bristol

ELITSERIEN OMGÅNG 2, SUNNE

Kategori: Matilda Tävlar

I Lördags rullade bilen mot Sunne, vi åkte vid 13 tiden och kom fram vid ca. 16tiden.
Vi inväntade Maja och dom som låg en bit bakom, tog sedan ett lätt ridpass på Brisse, det gick sisådär, kändes inge vidare.
Sedan så åkte vi till stallet där hästarna skulle bo över natten, knappt 1km från tävlingsplatsen. Tog hand om Brisse, putsade och fixade det som behövdes fixa, åkte till stugan på en camping där vi skulle bo, slängde i oss lite mat och åkte tillbaka till stallet för att fixa morgon maten och kolla till pollarna.
Till stugan var  vi igen vid halv 9-9. Satt å snacka och gick och la oss vid 22tiden.
Ingen rolig natt, vakna var och varannan timme.. Tillslut blev klockan iallafall 07 då vi skulle upp. Åt frukost och åkte bort till stallet och fixade Brisse, knoppning, putsning på han, mockning och en lite promenad så han fick sträcka på benen efter natten.

Strax före 10 rullade vi bort mot tävlingsplatsen. Startade första klassen 10:56 som var FEI inledande. Han kände bra på framridning och hade faktiskt kvar trycket inne på banan!!
JÄTTE nöjd efter ritten för vi hade trycket, dock var han lite öppen i formen och vi fick några missar, bla. höll jag på att glöma andra slutan men det räckte iallafall till 60%. Och jag kan lova er, glädje tårar var det efter!!! ;D
Sedan var det dags för lag klassen, fick han KANON fin på framridningen men tyvärr häll det inte riktigt inne på banan.. Han dog lite inne på banan och skolorna var hemska.. Men vi fick 59% och vårat resultat räknades inte med i lagklassen denna gång. Jag hade dock hoppats på att kunna bidra med ett bättre resultat till laget, vet ju att jag kan rida över 62%.. Men men, ny klass och nya möjligheter nästa gång ( då det även är lång bana!! :).
Elin red på 59%, Maja på 63% och Mikaela på 61%. Laget slutade tyvärr sist med 6poäng efter piteå.
Jag vet inte riktigt hur vi ligger till nu efter 2omgångar, ligger nog 5:a eller 6:a.

Super snälla kusinvittamin, Victoria följde oxå med, så hon tog lite bilder som kommer senare när jag årkar ladda upp dom! ;)
Finalen i eliten går i Högbo 16oktober som även blir sista tävlingen för oss.

Bild från första omgången. :D

DISTRIKTMÄSTERSKAP PONNY 2011

Kategori: Matilda Tävlar

24september så gick DM för ponny här i Dalarna. Tävlingarna höll hus i körhallen i Rättvik, men vi var ute och vilket även blev sista utetävlingen för oss i år.
I första klassen så gick det helt okej, lite små segt och så men vi gjorde det vi skulle och fick 61% och kom 3a med 1p från placering.. ;P Klassen var Lag03.

Sedan var det dags för själva DM klassen, LA:4´an. Lite bättre än första klassen, fick 62% och kom på 8:e plats och 6:a i DM:et.
Ja jag vet inte om det finns så jätte mycket mer att skriva om tävlingen, inget jag kommer på just nu iallafall! :)

resultatlisa: http://www4.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_399689/cf_57129/Resultat%20110924.HTML
Grattulerar Maja som tog en 2:a plats i DM! :D

tyvärr inge bilder, så en bild från förra årest DM

(Framridningsklassen, 2:a plats )