TEAM ROSÈN

Usch!

Kategori: Allmänt

Shit vad kul det var att gå till skolan imorse, eller inte!!
Brisse red jag i paddocken idag, gick väl sådär.. Victoria var där med Dolce så satte upp en sväng på honom när jag ridit klart min egna, och hjälpte även henne lite, och riktigt nöjd med mitt jobb faktiskt!! ;)
Är väl inte så där jätte taggad inför morgondagens tävling... Jaja, bilen rullar 6 imorgon bitt vilket betyder att klockan ringer 04.00, kul! Är anmäld till båda klasserna men tar den första och sen får vi se om jag rider en till eller ej, beror på hur det känns och går..


Löördag

Kategori: Hästar

Borta vid klubben var vi vid 9 imorse, städdag till ca. 13. Hem och fixade snabbt iordning Brisse bort till klubben där jag skulle rida Ivan 14, så Brisse fick vara med för att spara tid för vi drog ut i tunsta när jag ridit klart ivan!

Ivan kändes riktigt fin idag och det blir bara bättre och bättre för varje gång jag rider honom!!
Brisse busades i tunsta och han hade inte koll på vart han skulle sätta fötterna, haha! ;)


Lånade bilden från Nikkan, http://jagochschumi.blogg.se/ ;)

MIRK

Kategori: Övrigt

Vilken dröm det kan bli!

Kategori: Allmänt

Ojojoj, idag har det hänt massvis med grejer.
Dagen började i skolan, halv 2 hämtade mamma mig och vi åkte upp till lekke och tog spruta, mamma fick ett samtal och det blev en massa samtal hit och dit, och ännu är inget klart.. Men håller alla tummar och tår för det bästa och framför allt att att det blir bra.. ;)
Brisse joggades barbacka på hemmoran och efter stallet blev det en springtur, sedan ut till mormor och morfar för käk och fira morfar. :)

:)

Freeedag om knappt en timme!!!

Kategori: Allmänt

De senaste 2-3dagarna har jag haft alla möjliga känslor och det är verkligen inte kul..
I tisdags red jag brisse i  tunsta, och ja lite smått katastorf..? Och igår gick vi till ridhuset, kanon..!! Och idag lite jogg och kanon igen! :)
Tog även Ivan idag och måste säga att det går bättre och bättre för varje gång jag sitter på honom, men nog är jag lite läskig i början.. hihi ;) Och blir att rida honom 2-3ggr till innan tävlingen nästa helg! :D
Nu ska jag stänga ner här, gå upp och lägga mig, trött!!

Imorgon blir det att rida, 2pollar om jag hinner innan vi ska till mormor och morfar å fira morfar som fyller år. Lördag blir det förmiddagen borta vid klubben + 2pollar. Och söndag rullar bilen mot Malung på morgonen då vi fick komma och träna för nina då, lääängtar!!
:)

Kurs + Vi i stallet

Kategori: Allmänt

Yeeh, åtta rullade bilen mot borlänge för att vara med på US kursen sista dagen, till ca. 14.00 och då börjar även vi i stallet finalen, mina tjejor som varit sååå duktiga på teorin kommer sköta sig alldeles utmärkt! ;D
Sedan hem och fixa stallet och rida Ivan kl. 19. :)
Ska även försöka göra lite So idag... :S

Motgången gjorde mig revansch sugen

Kategori: Matilda Tävlar

Säger inte mycket om tävlingen idag mer än katastrof-ritt på banan, men efter lite tänkande osv. så är jag riktigt revansch sugen i Eskilstuna, då jäklar ska det ridas och det ska bli tipp topp!! ;)
- R E V A N S C H -

Laddat...

Kategori: Hästar

Har nu laddat upp inför morgondagens tävling med att rida två hästar, putsat och packat, käkat hos moster, och tittat på lite dressyr på Tv´n, nu ska det berättas för pappa hur allt ska fixas/göras imorgon på tävlingsdagen, har ju regler osv. på tävlingsdagen över hur allt ska göras, annars blir det katastrof om något går snett.. ;)

Morfar, imorgon blir det att sitta stilla med benen och täka på dig!! haha ;)

Freeeeedag!!!

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag och snart helg!! :D
Och är riktigt taggad för morgondagens start efter gårdagens träning på banan. ;) Så idag blir det rida Brisse, putsa, packa och allmänt fix inför tävlingen och lite senare på kvällen ska jag även rida ivan. Bra fredag! :D

Mini mamma idag?

Kategori: Allmänt

Haha, ja efter denna dag känner jag mig som en mamma, dock inga barn att passa utan se till så att hästen kommer iväg på saker och ting, haha ;)
Började som vanligt skolan halv 9 idag, på lunchen kl.12 cyklade jag hem slängde i mig mat, ut i stallet fixade iordning Brisse lite snabbt för en transportfärd till Borlänge till hovis dit mormor och morfar körde honom, hjälpte dom å lasta så det i stort sätt bara var för dom att åka, sprang in å bytte lite kläder, och cyklade tillbaka till skolan och var där 12.35 igen, hela 5minuter till godo innan lektionen!! ;)
När vi slutade så var det att trampa hem igen, fixade stallet och när jag var klar där kom dom hem med Brisse ny-skodd och fin!
Och sedan ägnade jag kvällen åt lite pluggning och en springtur. Brisse fick alltså vila idag.. :)
Sitter nu i sängen lite halv trött, ska strax ta å sova och ladda inför skola imorgon, kul-Nej! Fast hoppas på en okej eftermiddag iallafall som spenderas i Lekke..

Börjar även bli taggad inför Lördagens tävling då bilen rullar mot Aros för att starta FEI mästerskap. Det blir pappa och jag helt själva för första gången... Så blir att titta på "Bosse" filmen och fräscha upp den känslan lite, ska även se till att pappa sitter med så jag kanske kan få lite hjäp på framridniningen iallafall har ju en förmåga att bli lite spänd...... ;)

Skola + Konfan + Stallet + Plugg = Min Tisdag

Kategori: Övrigt

Kortfattat och ganska exakt vad jag ska göra idag. :)

Helt okej Måndag..

Kategori: Allmänt

Började morgonen som vanligt med idrott i skolan, skön lektion med lite volleyboll spel och lite flumm.. ;)
Slutade skolan strax före 4 drog hem och fixade stallet, Brisse joggades en sväng på hemmoran i detta äckel väder, plask blöta var vi när vi kom tillbaka. Fixade det lilla som var kvar att fixa i stallet efter att pappa mockat. Stoppade i mig lite mat och drog bort till klubben för "vi i stallet" teori vilket var total flumm idag, undrar vad tjejorna fått i sig idag egentligen.. Haha härliga tjejer iallafall! ;D
Skulle egentligen ridit Ivan efter vi i stallet men de blir på fredag istället.. :)

Shit...

Kategori: Hästar

Yees, då var man anmäld med två ponnysar till hemmatävlingarna i maj, spännande! :D

Brisse reds på hemmoran, gick helt okej men ännu bättre mot slutet, fick till det som jag vela och på det sätt som jag vela oxå. Nöjd! ;)
Och på morgonen blev det påskäggshoppning borta vid klubben. Efter ridningen blev det en springtur, eller ja jag sprang till en början men sen fick jag lov att gå då hälsenan muppade sig som satan, och ännu värre när jag kom hem.. :S

Trimmning

Kategori: Hästar

Liten sovmorgon idag oxå, skönt och troligtvis den sista på väldigt länge...
Brisse red jag idag i ridhuset för att testa det jag gjorde för Bosse. i början gick de inge vidare pga. en anledning men mot slutet blev han ruggit fin och allt flöt på riktigt bra! Skrittade hem och så blev det lunch för hästen i hagen och för mig inne.

Ha det! :)

Vi bjuder på den..;)

Tuggat grus för första gången på ett år....

Kategori: Allmänt

Dagen började med kort sovmorgon, tog en lung morgon där lite utav stallet fixades. Sedan lunch och efter det en tur på Brisse mannen, blev mycket övergångar och tänka på att han inte "rusar iväg". Gick riktigt bra.
Och vi halv fyra var jag borta vid klubben för att rida en till ponny, hann inte mer än upp på ryggen innan jag låg på baken igen, haha! ;) Men det gick iallafall bra efterdet, ingen lätt ponny att rida men rolig!! :D
Efter det så blev det en springtur, tungt gick det och inte blev det lättare utav att det känns som att hälsenan är utsliten...
har även förberett för So uppsatsen som ska in på torsdag..
Känslan av att veta att vi har cirkus 3prov nästa vecka, att jag ska sköta allt i stallet själv för mamma opereras  och att jag har massa andra saker utöver det som jag ska vara på och fixa med, känns som att det bara är att räkna med tidiga mornar och seena kväller... Jaja, det blir nog bra.. ;)

Utvärdering

Kategori: Hästar

För och främst vill jag Tacka Catrine för att jag fick ta hennes tid för "Bosse"! :)

Onsdag:
Bilen rullade iväg vid 7tiden och vi var framme strax före 11, Brisse fick gå in i boxen som han skulle stå i och fick lite lunch. Kvart över 1skulle jag rida så började göra iordning honom strax efter 12, gick ut ungefär när det var 25minuter kvar till min tid och skrittade fram och red fram. Jag var lite nervös men inte så spänd.
Han kände väl igen Brisse så jag fick bara berätt lite snabbt om vad vi gjort tillsammans osv. Fick börja med att rida runt några varv och visa honom hur det såg ut. Han hittade verkligen direkt mitt problem och visste Exakt vad vi skulle göra, jag fick göra mycket övergångar och inte "släppa iväg" honom utan att han skulle trampa under bakbenen, fick även göra några skolor där jag fick börja i skritt och i öppnan sätta igång i trav och se till att inget ändrades, utan att han skulle gå kvar. Och det blev riktigt bra mot slutet, hög form, bra tryck och en himla snygg häst!
Efter det tog vi han om brisse och hann se på det sista ekipaget och det var himla fränt att se hur ekipaget ändrades från början till slut!!
Sedan tog vi en tur in till karlstad och fixade lite grejer och tillbaka till stallet och gick lite med Brisse och fixade där. Sedan vidare till Maria där vi skulle bo, hann vara där en stund innan vi bestämmde oss för att åka upp och pröva Doc (hästen som jag kanske får hem) och han var en helt annan häst från första gången jag red honom, och det är väääldigt mycket jobb att göra med honom, men tror att det kan bli bra! :)
Sedan tillbaka till dom å käka och sova.





Torsdag:
Vi gick upp vid 7 och fick god frukost serverad på morgonen, sedan åkte vi vid halv åtta, kom dit strax före åtta tog en morgon promenix med brisse och mamma fixade lite vid stallet. När klockan sedan blev halv 9 så fick vi var med på en kurs som dom skulle ha för "Bosse" och vi fick sitta nere på banan med dom andra och höra tänket och andra ideér.. Hur nyttigt och lärorikt som helst, känns som att man bara sprudlar av ideér nu!! :D
Vid halv 12 skulle jag rida idag och jag gick ut vid 10 och fixade lite och vid halv 11 börajde jag fixa Brisse, även idag när det var 20-25min innan jag skulle rida gick jag ut och skritta och red fram. Var spänd idag, men inte för att träna för Bosse utan för att A-M var där och kollade.. Men slappnade av ganska fort som tur var!
Fick göra samma jobb idag, och fick visa (med hjälp av Bosse) hur rörelserna kunde förberedas och hur dom skulle rida (då det var massa instruktörer/domare där på "utbildning", kursen jag nämnde) så jag gjorde skänkelvikningar och någon sluta. Och mot slutete blev det riktig WOW känsla, även idag högform, bra tryck och en jäkla snygg häst!
Vi tog hand om Brisse och han fick komma in i boxen och vi var med på resten utav kursen. När det var klart mockade jag ur boxen och fixade så det bara var å åka när mamma kom då hon var å hämta Milton. Vid halv 5 kom vi iväg och var hemma runt åtta.

Två helt fantastikska träningsdagar som jag Lungt skulle kunna göra om!! Lärorikt och behövande!!


Inte dom bästa bilderna blev det men men.. ;)

Taggade

Kategori: Allmänt

Halloj, skön kväll ikväll där jag och anni "kidnappade" ellen och cyklade in på byn å käka osv. trevligt trevligt. :)

Här har det även hänt grejer och måste säga att det är riktigt bra att ha kontakter!! :) Tanken var ju att vi skulle åka till Åmål på torsdag, men så blir de inte pga. lite sjukdomar..
 Och då fick jag chansen att få träna 2dagar för Bo Tibblin (han har något med bla. landslaget att göra..), och jag börjar känna att jäklar vilka träningsmöjligheter jag börjar få, bra med kontakter säger jag bara!
Så imorgon vid 7 rullar bilen mot Karlstad för träning!! Spännande!! :D :D

Så lite dålig uppdatering nu dom här två-dagarna, men kommer en utvärdering sen när jag kommer hem, med lite bilder kanske..;)


Hiss

Kategori: Allmänt

Mååndag

Kategori: Allmänt

Måndag kväll och sitter och tittar på Tv, och inväntar dom dagar vi har kvar av lovet, som kommer bjuda på en hel del Olika saker! Drar bla. ner till åmål och trimmar några dagar, blir kanske att åka förbi på vägen hem å prova Doc lite, hästen som kanske kommer, och en annan polle fast då på hemma plan, blir även påskäggshoppning och lite smått "buus".... ;)
Morgondagen vet jag inte vart den kan sluta.. Blir att ta stallet på morgonen och sedan spenderas resten av dagen/kvällen inne på byn, och så mycket mer kan jag inte säga, det får ni veta på imorgon kväll eller på onsdagen... ;)

Tävlingen

Kategori: Matilda Tävlar

Yepp, då har nerverna lugnat ner sig efter starten. Han blev finfin på  framridningen och det kändes riktigt bra!!
Men dog tyvärr inne på banan, och göör-varmt i ridhuset. Längtar verkligen till ute-tävlingarna börjar!!
Programet gick sisådär, men räckte iallfalltill 60,53% och med det en andra plats, domaren låg väääääldigt lågt/hårt i bedömningen!! Men hade varit skönt att iallafall rida över 62%, men men nu blev det såhära.. ;)
Fick rosett, plakett och ett agria schabrak i pris. ;)


Nerver...

Kategori: Matilda Tävlar

Mina nerver håller på att koka över och jag är mer än nervös.. Men inte lika nervös som jag var i högbo inför sista klassen.
Åker halv 3 till rättvik och startar LA:P1 16.26,TAGGAAAAAAA!! :D

Morgonpigg!!

Kategori: Allmänt

Ja,vet inte riktigt vad som hänt, hur tidigt/sent jag än lägger mig så vaknar jag ändå mellan 7-8.. Så  strax efter 7var jag vaken idag..
Dagen kommer bjuda på ridning, putsning, packning, käk hos farmor, kanske ut å springa oxå men känns just nu inte så jätte lockande... ;)
Kan ju förövrigt tala om att jag har en totalt skogstokig häst som inte vet hur man står på alla 4:a ben.. Han är mer uppe i luften än på marken, haha alltid lika kul med pigga hästar!! :D

Ha det!

Lilla Lambi

Kategori: Övrigt

Hej på er.
Idag fick mormor och morfar sin första lamunge för "säsongen" en vit söting döpt till Lambi! ;)


Fortfarande lite blodig på sidan, men så sööt! ;)

hit och dit....

Kategori: Hästar

Häst hit och häst dit.. Tanken var ju att det nämligen skulle komma en storhäst till mig idag.. Men efter lite transportstrul osv. så kommer han inte idag, men förhoppningsvis kommer han nu i april. Detta är som sagt en häst som jag ska få hem och utbilda och tävla lite på för senare försäljning, han är inte våran oh kommer inte bli det heller utan hjälper mammas kusin bara! Kommer i vilket fall bli skit kul och jag längtar som satan!! :D

Och mina nerver är tillbaka och jag är jätte laddad för att åka å starta en klass på måndag.
Och på torsdag tar jag och mamma med oss Brisse och sticker ner till Åmål för några dagars trimmning! :)

Ha det!